Babylights 

BALAYAGE, OMBRE, SOMBRE og BABYLIGHTS – hvad er forskellen?

Hvad er forskellen mellem Ombre, Sombre, Balayage & Babylights?

Trends kommer og går, det ser dog ud til disse farveteknikker er kommet for at blive. I løbet af de seneste sæsoner, har vi skiftet folie highlights og helfarve ud, med et blødere og mere naturligt udseende.
På trods af de her farveteknikkernes popularitet, er vi stadig i tvivl om titlerne, som lyder meget fransk, anderleders og spændende. Hvad er egentligt, Ombre, Sombre, Balayage og Babylights? og endnu vigtigere, hvad er forskellen? Vil du vide mere om de forskellige farvestilarter, skal du bare læse videre nu!

Balayage-Chrissy-Teigen

Balayage:
Tyv stjålet fra den franske ordbog, og betyder “at feje” eller “at stryge”. Balayage er en frihåndsteknik, hvor farven bliver påført i sektioner af hår, frisøren pensler farven i håret, i lette og velovervejede strøg, det kan ske ud i luften, eller mod et underlag, som eksempelvis kunne være et bord. Nogle frisører tildækker håret med cellofan eller folie, efter farven er påført, eller udervejs, det afhænger af den enkelte frisørs arbejdesgang. Balayage highlights, er ikke systematisk placeret, det afhænger af frisørens teknik og kreativitet, derfor bliver resultatet mere afslappet, og får en beachy finish, som når du har været et tur på stranden. Balayages teknikken, kan bruges i alle længder, både kort, page og skulderlangt hår, men den balayage vi kender bedst fra instagram, er i det lange tykke hår. Balayage er til dig, der kan lige kraftige highligths med mere kontrast, unden at være for meget blondine. Du kan i øvrigt kombinere balayage teknikken med ombre, hvor spidserne bliver meget blonde.

Enviable-Ombre-Perfection-lily-aldridge-ombre-hair-700x871

Ombre, er også tyv stjålet fra den franske ordbog, “skygge” betyder det yderst populære ord. Ombre er en ganske skarp fade fra mørk til lys. Teknikken fungere egentligt bedst for brunetter, som får farvet håret lyst, i længder og spidser. Det var egentligt tiltænkt, ombre skulle være en fade fra mørk til lys, hvor man laver en smuk skygge effekt i håret, men med tiden blev navnet spoleret, da flere piger fik en meget massiv kontrast fra lys til mørk, så nu er ombre kommet i hårfarve himlen, eller rettelse den har fået navneforandring –

Sombre, blev derfor det “nye”, de lyse sektioner starter lidt højere oppe i håret, og de lavere længder har mere mørkt for at få en mere gradvis overgang, Sombre har et mere defineret udtryk i overgangen, er blødere og mere let. Ligesom sin forgænger har Sombre en lav vedligeholdelse, det er lidt op til den enkelte kunde at bedømme hvornår deres behov for fornyelse opstår. Ombre og Sombre, er derfor den mest økonomiske løsning, da selve touch-uppen kun behøver at ske hver 14. – 22. uge. eller mere, om du vil. Det er kun din forfængelighed der sætter grænsen.

2-babylights-biggest-hair-style-trend-for-2015-www.fashioncorner.net_

Babylights

Babylights er ganske små, og raffinerede highlights, skabt ved hjælp af en meget fin hårfarve teknik, til at efterligne den smukke og flerdimensionelle hårfarve, set i børns hår. Teknikken er blevet til, fordi kunder har efterspurgte et naturligt farvespil, de har haft medbragt billeder af deres børns hårfarve og bedt frisøren om at efterligne den.

Farveteknikken er meget lig den almindelige highlight teknik, som vi i danmark kender som “lyse striber” med folie, forskellen er mængden af hår i hvert folie og adskillelsen i mellem dem. For at skabe babylights, laves der ultrafine væveninger, med ganske små passér hår, med en meget lille separation mellem folierne, dette gør at de fine highlights blander sig smukt med grundfarven i håret, som i øvrigt godt kan være farvet ind i håret først.

Babylight har som ombre et meget lavt vedligeholdes interval for kunderne. Da babylights er så fine, bliver udgroningen meget naturlig, den vil være meget blød, og der vil ikke komme den kraftige græse mellem, farve og udgroning. Vedligholdsen er omkring 8 – 14 uger, alt efter hvilken farve dine babylights er.

Det var lidt om de forskellige udtryk som er super hot! – Det bliver spændende at se hvad det næste fede, nye bliver. Det bliver højst sandsynligt et lækket ord fra den franske ordbog som vi kan komme en farveetikette på!

Skrevet af Signe Eflund

 

   

2 kommentarer

 • Lizet

  Hej Signe 🙂 Har forelsket mig i balayge men er i tvivl om det passer til mit hår eller om der er noget andet der er bedre. Jeg har stort langt og krøllet hår. Kunne være fedt med et tip 🙂 mvh Lizet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathja

  Hej Signe.
  Er ny læser på din blog.
  Kan man bestille tid i salonen til en af disse farvninger på jeres hjemmeside?
  Og i så fald, har i “gravid venligt” farve?
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babylights