Pink ombre

Beskyt dit hår i solen – få de bedste tips af Signe Eflund

imageimage

Okay, så er sommeren for alvor over os (eller vejret kunne måske godt lige oppe sig lidt her i dk) og om lidt skal du på en skøn sommerferie, eller bare ud og nyde solen lidt. Du er måske allerede begyndt at pakke, sommertøj, bikini, solcreme….. Men har du tænkt på håret?! – (spørg hårstylisten, med et skrapt glimt i øjet)

Mange glemmer håret! Det skal også beskyttes for solen farlige stråler. Jeg er helt sikker på, at du måske engang har prøvet, at kommer hjem med smadret hår. Hvis ikke, kender du helt sikket en der har. Det kan tage et helt år, at rette op skaderne hvis uheldet er ude. Men ikke for mine læsere, nej! I får hermed en liste over de vigtige ting i skal være opmærksomme på, når i gerne vil have awesome hår efter en solferie.

 1. Sørg for at have en Sun protection spray for hair, med i tasken, all times når du er i solen. Den skal bruges flittigt, ligesom solcreme.
 2. Hver gang du kommer op ad vandet, uanset om det er klor – eller saltvand, skal du skylle dit hår i gennem. Bonusinfo: din hud også har godt af, at blive skyllet fri fra salt eller klor.
 3. Brug solhat mellem 12 – 15 eller læg en hårmaske i håret på dette tidspunkt, du skal selvfølgelig skrabe håret med masken tilbage, i en posh knold, og smide et par kæmpe solbriller på. Det er jo klart at du er nødt til at se top lækker ud i mens du passer på dit hår.
 4. Vask dit hår hver aften med shampoo og condtione, der er lavet med Sun protection og aftersun. Så er du all good til at starte for fra næste dag.

Her kommer de sidste, tunge, afsluttende ord fra den skrappe hairstylist, som står med løftet pegefinger, og stirrer intenst på dine spaltede spidser, yes! – Du kan ikke skjule dem fra mig! Du skal klippes hver 3. måned, mindst! – bum! Ja, sådan er det bare, også hvis du vil være langhåret. Og, vi frisører kan faktisk godt lade være med at klippe for meget af! Se at få købt nogle stærke b vitamin piller, det elsker dit hår dig for, og drik gerne olie hørfrø olie eller MK olie. Husk at lytte til din kloge frisør, alle mine kunder som virkelig gør det jeg siger de skal, har et awesome hår. Mange af os har en lang livs erfaring i hår, og derfor også nogle godt guldkorn at hente.

Blonde piger en meget mere udsat for smadret hår i solen, end mørkhåret piger. Jeg vil anbefale blonde piger, at tage olaplex 3 med på ferie, og bruge den et par gange om ugen. Den er guld værd. Blonde pige, lad vær med at dyppe dit hår i klorvand! Just don’t, trust me – du ender op med at blive et ulykkeligt menneske med grønne spidser, hvis pool drengen har glemt det korrekt blandingsforhold. Hvis det uheldigt kom til dig, så kom 5 treo brustabletter i en skål, og dup derefter håret i det og lad det virke i 20 min, yes du blive nødt til at vende på hovede i 20 minutter, eller være kreativ. Det er dog ikke sikkert at det hele forsvinder, hvis pool drenge er helt tabt bag en vogn.

Her er hvad jeg har med på ferie:

 

 • Davines Sun sæt
 • Balmain Sun protection
 • Nounou hair mask
 • Olaplex 3
 • Oi olie fra Davines

Jeg håber I kan bruge mine tips piger og passer godt på jeres hår <3

   

2 kommentarer

 • Julie H

  Hej Signe 🙂

  Jeg ved ikke om du allerede har lavet et indlæg om olaplex No. 3 til hjemmebrug. Men har du en god guide til hvad der er bedst at gøre? Hvordan anvender du kuren?

  Hilsen Julie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Signe!

  Jeg er så glad for at læse at jeg opfylder størstedelen af din liste med vigtige ting for at beskytte håret mod solen.
  Mit største problem er dog at sove i varmen med langt hår, og dertil vil jeg så høre dig ad, hvilken opsætning er mindst skadeligt for håret, og gør jeg kan overleve nætterne?
  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink ombre